ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

Ο Γιάννης Ξανθούλης, το Κάστρο του Πυθίου, ο Ιωάννης Καντακουζηνός και ο αρχαιολόγος Θανάσης Μπρίκας







Ως ένα χαρακτηριστικό έργο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας υποδέχθηκαν οι κριτικοί βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη, “ Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου φόβων”, που κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”. Πολύ καλός γνώστης της Ανατολικής Θράκης, της Ανδριανούπολης και της Κωνσταντινούπολης , που αποτέλεσαν το λογοτεχνικό καμβά εξαιρετικών μυθιστορημάτων του, ο Γιάννης Ξανθούλης μας δίνει έναν εξόχως ενδιαφέροντα εναλλακτικό πολιτιστικό και ταξιδιωτικό οδηγό.  Δεν υπάρχει βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, που να μην είναι ευδιάκριτο το τοπίο του Έβρου και κυρίως οι άνθρωποί του, με το μικρόκοσμό τους, τους χαρακτήρες, τα πάθη και τις ιστορίες τους.  Είναι  ένας ιδιαίτερος  “ξανθούλειος”  κώδικας που τηρείται πιστά, τελετουργικά σε κάθε λογοτεχνική δημιουργία του.

Ο  “βόρειος προσανατολισμός”  του τον φέρνει και τον ξαναφέρνει σε τόπους και δρόμους, που ζωντανεύουν μνήμες και θύμησες μιας μεγάλης περιόδου με συγκλονιστικές αλλαγές  στη ζωή των ανθρώπων.

Η αναφορά του για το Πύθιο, το κάστρο του Ιωάννη Καντακουζηνού και τον αρχαιολόγο Θανάση Μπρίκα  υπακούει αυτό τον κανόνα και συνιστά ένα λογοτεχνικό τεκμήριο ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και μνήμης.  

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή